Hittanosok

BETŰMÉRET NÖVELÉSE BETŰMÉRET CSÖKKENTÉSE

Gyülekezetünkben már óvodás kortól az általános iskola befejezéséig van lehetőség hittanra járni. (Középiskolánk sajnos nincs.) A hittanórákat vezeti: Péntek Ágnes ref. lp.
Az órák rendjét az óvoda, iskola napirendjéhez igazítjuk. Az órák pontos rendje felől mind a Lelkészi Hivatalban, mind az érintett óvodában/iskolában érdeklődhetünk. Új hittanosokat év közben is szeretettel várunk!

A gyermekekkel életkoruknak megfelelően foglalkozunk: bibliai történetekkel ismerkedünk, énekeket, imádságokat tanulunk, játszunk. Legfőbb célunk, hogy a hittanos gyermekek megismerjék és megszeressék Teremtő, Megváltó Istenünket, hogy boldog gyermekek és majd boldog felnőttek legyenek. A gyermekek lelkigondozását a vasárnapi Gyermek-Istentiszteleteken folytatjuk (itt Jordán Ágnes vallástanár foglalkozik a gyermekekkel) és később, ifjú korukban is figyelemmel kísérjük őket, kapcsolatban maradunk velük, legalábbis egy részükkel.

Tananyagunk a Református Pedagógiai Intézet ajánlása szerint kerül összeállításra. Néhány éve a tananyagra épülő hittanfüzetet is használjuk.
Egyházmegyénkben már hagyomány a Hittanfesztivál. Ezen a rendezvényen mi is rendszeresen részt veszünk, gyermekeink számára az öröm alkalma, más hittanosokkal való találkozás lehetősége, megmérettetés és sikerélmény, hiszen mindig szépen szerepelnek.

 

Imádkozzunk gyermekeink életéért, hogy megszülethessenek, felnőhessenek és Krisztus igaz követőjévé váljanak!